Ove Ovesen

Hall of Fame medlem: Ove Ovesen

Boksedommer, kampleder, supervisor, bokseorakel og forfatter.

Født ved Ejstrupholm 15. september 1937

Hall of Fame – optaget i 2019

Ove Ovesen boksede mere end 100 kampe som amatør, uden at nå helt til tops i konkurrencen med navne som Jørgen Hansen. Han voksede op i Midtjylland, men han boksede i klubber både øst og vest for Storebælt, mens han blev uddannet som skolelærer.

Det var uden for ringen, at Ovesen først og fremmest blev en stor repræsentant for dansk boksning. Fra 1968 til 76 var han boksedommer hos DaBU, og international official i AIBAs amatørregi, men i 1977 gik han over til profrækkerne, og gennem næsten 40 år dømte han mere end 500 kampe i Danmark og udlandet. Han dømte kampe i Danmark, til han faldt for aldersgrænsen, men han nåede efterfølgende også kampe i Sverige og Tyskland, den seneste i 2016.

Ovesen har dømt kampe med Gennady Golovkin, Wladimir og Vitali Klitschko, Mikkel Kessler, Ricardo Mayorga og mange andre, og storkampe som Hagler vs. Duran, McCallum vs. Curry, Arguello vs. Pryor, Vasquez vs. Wright, McGuigan vs. Pedroza og Haye vs. Ruiz, blot for at nævne nogen få.

I 2009 udgav Ovesen bogen “Fra Jim Smith til Mikkel Kessler”, et storværk om dansk professionel boksnings historie. Og han var i 90’erne kommentator og tv-vært for flere tv-kanaler. Samtidig var Ove Ovesen en indflydelsesrig person på de indre linjer i dansk professionel boksning, selv om han aldrig selv tog rampelyset.

Ove Ovesen havde desuden en stor finger med i spillet i en afgørende epoke i dansk profboksning. Det var nemlig ham, der som official mødte Ayub Kalule ved en stor turnering i Berlin, og fik Kalule til Danmark først som amatør, og siden som prof, hvor Kalule blev bærende kraft i en opgangsperiode.

International hæder:

I 1993 kåret som verdens bedste sidedommer af bokseforbundet WBA.

 

BoxRec – Ove Ovesen

 

Personligheder udenfor ringen

HoF_Logo_aligned

‘Personligheder uden for ringen’ – Ove Ovesen