Mikkel Kessler, Anita Christensen og Søren Søndergaard

Mikkel Kessler, Anita Christensen og Søren Søndergaard

valgt i professionel boksnings Hall of Fame.

Dansk Professionel Boksning Hall of Fame har i 2018 valgt to navne til den udvalgte skare af danske boksepersonligheder gennem tiderne.

De to er Mikkel Kessler og Anita Christensen

NUTIDEN

Mikkel Kessler

Mikkel Kessler - Født - 1. marts 1979 - Valgt i 2018
‘NUTIDEN’ – Mikkel Kessler

Mikkel Kessler blev professionel i 1998 efter en amatørkarriere, der blandt andet gjorde ham til U16 Europamester. Han blev WBA-verdensmester, da han i 2004 slog Manny Siaca i Brøndby Hallen, og han forsvarede titlen mod Anthony Mundine i Australien og Eric Lucas i Brøndby.

I 2006 tilføjede han WBCs VM-titel ved at slå tyske Markus Beyer i Parken, så han blev verdensmester i to forbund.

NUTIDEN

Anita Christensen

Anita Christensen - Født - 29. oktober 1972 - Valgt i 2018
NUTIDEN’ – Anita Christensen

Anita Christensen debuterede som professionel for promotor Anders Vester i år 2000. Samme år vandt hun en EM-titel i det lille forbund WIBF.

I 2003 skiftede hun til Team Palle, og hun vandt VM-titler i flere små verdensforbund, inden hun i 2006 i Parken blev verdensmester hos både WBA og WBC med en sejr over Nadia Hokmi. Hun forsvarede WBA-titlen en enkelt gang, og hun vandt ved samme lejlighed WBCs Interim titel.

Nutiden

Søren Søndergaard

Søren Søndergaard debuterede som professionel i 1992 og fik tilnavnet ”Mr. Perfect” på grund af sin flotte og stilrene tekniske boksning

‘NUTIDEN’ – Søren Søndergaard

Han slog navne som Steve Larrimore, Kenny Baysmore og Livingstone Bramble, inden den første EM-chance kom i 1995 mod Khalid

Rahilou, men her blev han stoppet af en øjenskade.

Han fik en ny chance i 1996, hvor han overbevisende slog den senere IBF-verdensmester Michele Piccirillo. Søndergaard forsvarede EM-titlen tre gange, inden han rykkede op i weltervægt i håbet om en kamp mod Oscar de la Hoya. I 1998 vandt han en VM-titel i det lille forbund IBC.